Hej T

Tak for din mail – og fotos – og lidt kan jeg da bidrage med;

Den stang, du kalder en fluestang (den 2 delte), er rent faktisk også en spindestang (se bl.a. på det store øje på bundstykket). Da der ikke står noget på stangen, kan fabrikatet være utallige ting? Den er kortere i spidsen end bundstykket, hvilket ikke sjældent er en indikation på, at stangen er afkortet (måske har toppen været brækket?). En sådan stang har ingen reel værdi – uden fabrikat og en evt. brugsværdi er heller ikke eksisterende. Skal den gøre lidt gavn, kunne det være i et lystfisker klubhus eller lign. på væggen med et gammelt hjul?

Den 3 delte stang er en 9 fods ’The Pimpernel Rod’ bygget på Fiskestangsfabrikken NORDEN i Viby Jylland, og den er nok fra engang i 1950’rne, hvis du kan finde et nr. på den – kan nogle af cifrene betyde årstallet. Også her må jeg skuffe dig, dels pga den ser godt brugt ud, den er ikke anvendelig til praktisk fiskeri, med mindre man syntes, det er sjovt at prøve (den ka’ sikkert godt), og dels er der så mange fine Norden-stænger derude, at de dækker samlermarkedet, som også er ret begrænset for disse ting.

Rig bliver du således ikke – men måske er der et familie-medlem – måske en knægt i familien, der syntes, det kunne være sjovt at have dem hængende. Så med mindre stængerne har effektionsværdi (morfars gl. stang?), er den sidstnævnte stang måske en 100 kr. seddel eller to værd på en god dag på et loppemarked.

Generelt har folk en fornemmelse af, at splitcane-stænger (som dine) er frygtelig mange penge værd – det er de desværre meget sjældent.

Med venlig hilsen

Heinz Gerhard

Dansk Grejsamler Klub  

Fra: T
Sendt: 6. februar 2019 14:00
Til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Emne: Fiskestænger

Hej

Jeg har set jeres hjemmeside og vil i den forbindelse høre om i kan hjælpe mig med nøgle spørgsmål om 2 fiskestænger.

Den ene er en fluestang og den er 6 kantet og 2.75m lang i 2 dele, den anden er en almindelig fiskestang, også 6 kantet og 2.83m lang og i 3 dele. Fluestangen er mærket.

The pimpernel rod, som det også fremgår af det vedhæftede foto.

Mit spørgsmål er nu, hvad er sådan nogle værd?

Jeg håber at I kan hjælpe mig.

Venlig hilsen

T

  P 20190206 134659

 

Vedtægter revideret 2017

Bilag 16

Auktion i Grindsted

Auktionsformen er den sædvanlige, når Dansk Grejsamler Klub holder aukti-on søndag 2. september 2018 på Hotel Svanen i Grindsted.

Hvert medlem kan fremlægge indtil 25 lots. Man må gerne tilmelde flere, men kommer der et overvældende antal tilmeldinger, forbeholder auktions-udvalget sig ret til at beskære i listerne. Det vil ske bagfra, hvorfor det altså er en god idé at prioritere sin liste, så de ting, man helst vil af med, står øverst.

Hvert enkelt nummer skal beskrives så præcist, at en køber pr. forhåndsbud ikke føler sig snydt, når han modtager sit køb med posten.

Tilmelding er bindende. Tilstræb at det enkelte lot kan opnå en mindstepris på 200 kroner. Auktionens startbud er 80 kroner.

Tilmelding til auktionen skal ske senest 22. august 2018 på mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Teksten skal sendes som vedhæftet fil, men samtidig med teksten lagt ind i mailens tekstfelt. Husk navn, medlemsnummer, adresse og telefonnummer på selve listen. Lad være med at nummerere de enkelte lots og lad være med at bruge indrykninger, dobbelt linjeafstand, kursiv og andre gimmicks. Disse få regler er de samme som tidligere år. Desværre overholder de fær-reste dem, men listeførerens arbejde vil blive meget lettere, hvis man gør det!

Når man har afleveret listen med sine lots, vil den hurtigt dukke op på hjem-mesiden. Her tildeles hvert enkelt lot et nummer. Når man ser nummeret på sine lots, kan man tage billeder af sine lots og sende dem til webmaster på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Billederne vil komme på hjemmesiden. Det er vigtigt, at hvert enkelt billede får det nummer, det pågældende lot har på hjemmesiden. Skriv kun nummeret, altså ikke ”nr. 14,” men ”14.”

Træffet

Træffet dækker som sædvanlig hele weekenden med grej på bordene lørdag 1. september. Borde (120 cm., 100 kr. stykket) bestilles hos Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Om lørdagen er der grejloppemarked klokken 10-15.

Man kan ankomme fredag. Lørdag er der om aftenen spisning. Til spisningerne fredag aften og lørdag aften skal der forudbestilles på mailadressen ovenfor, hvor man også kan forhøre sig om muligheder-ne for overnatning. Bag mailen står bestyrelsesmedlem Flemming Andersen. Hans andre kontaktoplysninger står på side 2 i Loppefiskeren.

Det kulinariske starter allerede fredag aften klokken 19 med Collectors Dinner i hotellets vinkælder. Menuen er den sorte gryde med lækkert tilbehør samt pandekager med is. Pris 228 kr.

Lørdag kl. 12-14 serveres frokostretter og kl. 19 serveres en tapes buffet og mindst 10 europæiske oste. Pris 298 kr.

Deltagelse i middagene fredag og lørdag forudsætter forhåndstilmelding til Flemming Andersen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Søndag er der til mulighed for at vælge mellem biksemad og smørrebrød. Her er der som tidligere tilmelding ved auktionsstart.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det er også hos Flemming man bestiller bord til grejloppemarkedet lørdag og overnatning på Hotel Svanen.

Søndagens auktion er foromtalt i sidste nummer af Loppefiskeren. Her står blandt andet hvordan man tilmelder grej. Forhåndsbud sendes til kasserer Peter.

Her er programmet for auktionsdagen:

08.15 Fremlæggere skal have afleveret de nummererede lots til personalet

09.00 Start på eftersyn

10.00 Auktionen starter

12.00 Frokost

13.00 Auktionen genoptages

16.00 Auktionen forventes færdig – herefter afregning

Til sidst en bøn fra de jyske arrangører: Der mangler stadig et par hjælpere til søndag. Kontakt Leo Thorup fra bestyrelsen (kontaktoplysninger side 2).

Og til allersidst en lille reminder: Eget mad og drikkevarer må ikke medbrin-ges i hotellets lokaler.